lauantai 8. maaliskuuta 2014

Hyväntekeväisyys

Katselen tässä samalla Putouksen Unicef jaksoa. On se vaan niin väärin että kun meillä täällä Suomessa on asiat hyvin, niin muualla maailmassa lapset joutuvat jo hyvin nuoresta pitäen hyppäämään aikuisen rooliin. Esimerkkinä 15- vuotias tyttö joka hoitaa pikkuveljiänsä ja serkkuansa, viettää pellolla 10 tuntia päivästä ja tienaa siitä vaivaiset 1,5€!! Se on niiiiiiiiiiiiiin väärin! Sääliksi käy tuota tyttöä, kun ei hänellä jää ystäville aikaa jos hän viettää jo 10 tuntia päivästä pellolla ja pienemmät sisarukset pitää ruokkia, sitten pitääkin jo mennä rikkinäiseen telttaan nukkumaan jotta jaksaa seuraavan päivän taas pellolla rehkiä.
Järkyttävää oli myös katsoa, kun tyttö ei tiennyt kuinka vanha hän on, iäksi hän arvio kahdeksan vuotta. Hän otti pienemmät sisarukset kouluun mukaan, koska äiti oli sairas ja isä ei ole paikalla. He olivat olleet kaksi vuorokautta syömättä. Tyttö oli niin surullisen näkönen, että ihan itseäkin alkoi itkettämään. En usko että tuo tyttö on koskaan hymyillyt. Todella surullista! Teki niin mieli halata näitä tyttöjä! Monesta ei tuollaiseen elämään olisi. Itsekkään tuskin tuollaiseen pystyisin.

Aliravitsemus on myös vakava ongelma maailmalla. Kuukauden ikäinen lapsi oli hengenvaarallisesti alipainoinen, hän painoi alle kilon. Eli oli todella pieni, hän ei paljoa eronnut vastasyntyneestä. Äidillä oli ongelmia saada perheelleen ruokaa, koska hänen olisi pitänyt olla kolmessa paikassa samaan aikaan, pellolla tekemässä töitä, jotta saa perheelle ruokaa pöytään, hoitamassa lapsia kotona ja pienemmän kanssa sairaalassa. Isä oli monen sadan kilometrin päässä töissä, joten hänestäkään ei ollut apua. Olkaamme me onnellisia hyvistä hoitomahdollisuuksista. Pistää myös miettimään taas kuinka paljon oikeasti heitämme ruokaa roskiin, monesti töissäkin kun olet tiskivuorossa tulee lautasellisia ruokaa roskiin. No joo menee niitä välillä ihan pakillisia, kun ei ruokaa voi ikuisuuksia säilyttää, mutta jos mä perustaisin ravintolan niin kyllä mun paikasta ylimääräiset ruuat menisi hyväntekeväisyyteen! Se on niin väärin että muut näkevät nälkää kun me täällä mässäilemme ruualla, ja meillä on varaa heittää sitä roskiin asti.

Lapselle pitää suoda onnellinen lapsuus, jolloin lapsi saa olla oma itsensä. Jos he joutuvat aikuistumaan liian nopeasti, he menettävät paljon. Ilman onnellista lapsuutta ihmisestä tulee mun mielestä ainakin osittain rikkinäinen. Lapsuus on ehkä elämän tärkeintä aikaa! Vaikka mullakin on ollut vaikea lapsuus, niin se ei ole mitään verrattuna Afrikan lapsien lapsuuteen. Mulla oli katto pään päällä, ruokaa tarjolla ja ystäviä lähellä. Vaikka jouduin itsekkin aikuistumaan todella nopeasti, niin olen onnellinen siitä pienestäkin ajasta jonka sain olla lapsi. Oon jo monta vuotta haaveillut ryhtyväni Unicef kuukausi lahjoittajaksi tai kummiksi, mutta koska mulla menee nyt niin paljon rahaa kouluun, niin en vielä ole ryhtynyt, vaikka haluan niin kovasti! Mutta lupaan kautta kiven ja kannon että joku päivä kun mulla on säännölliset ja kunnolliset tulot, niin todellakin rupean jonkun ihanan lapsen kummiksi. :) Toivoisin että myös te lahjoittaisitte rahaa Unicefille. Tästä pääset Unicefin sivuille, jossa voit osallistua lahjoitukseen. Voit myös ostaa erillaisia tavaroita lapsille, kuten jalkapallon joka maksaa vaivaset 5€, ja sekin tuottaa lapsille todella paljon iloa.

Itse oon niin lapsirakas, että ihan sydäntä raastaa katsoa tuollaisia ohjelmia, itken aina, mutta silti en voi olla katsomatta. Näiden ohjelmien myötä ymmärtää että valittaa ihan kaikesta turhasta kun maailmassa on oikeasti asiat paljon huonomminkin. Oon kuullut myös että olen kuin Äiti Teresa. :D Mä haluaisin joku päivä matkustaa Afrikkaan. Oon aina tykännyt tehdä hyväntekeväisyyttä, sen voi tehdä pienilläkin teoilla, esimerkiksi itse jos ostan vaikka joulukortteja ja voin valita joko Unicefin kortin tai "normaalin" kortin todellakin ostan niitä Unicefin kortteja vaikka ne onkin muutaman sentin kalliimpia ja vaikkei niissä olisikaan mielestäni hirveän kivan näköisiä kortteja, mutta rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Nytkin ostin kavereilleni joululahjaksi lahjakortit joista meni myös rahaa puhtaaseen veteen. Ja voin kertoa että tulee muuten hyvä mieli kun oot ihan muutaman sentinkin laittanut hyväntekeväisyyteen. Välillä töissäkin jos saan tippiä, saatan laittaa ne viereiseen Punaisen Ristin keräysastiaan. Voisinkin taas huomenna töissä laittaa sinne pari euroa. :) On surullista nähdä kuinka vähän ihmiset laittavat lippaaseen rahaa. Voisin hyvin työskennellä myös vapaaehtoistyöntekijänä. Se olisi todella palkitsevaa. Mä haluaisin että joskus kun musta aika jättää, mun rahat menisi hyvään tarkoitukseen esimerkiksi Unicefille tai hyväntekeväisyyteen yleensäkin.

Varmasti osa ihmisistä miettii että miksi pitäisi auttaa ulkomaan ihmisiä kun Suomessakin on ihmisiä jotka apua tarvitsevat. No he voivat auttaa suomalaisia, koska kyllä täältäkin löytyy ihmisiä jotka apua tarvitsevat.



Auttakaa hyvät ihmiset! Tässä muutama sivusto, jossa voit käydä auttamassa!
Punainen Risti
Unicef
SOS- lapsikylä
MLL 
Yhteisvastuu
Toisenlainen lahja

Tärkeintä ei ole mitä teemme vaan miten paljon rakkautta teoissamme on. - Äiti Teresa

Terveisin Ikuinen maailmanparantaja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti