lauantai 15. kesäkuuta 2013

Positiivinen ajattelu

Hirveä kuumotus päästä kirjottamaan tänne jotain ja vihdoin keksin aiheen! Nimittäin posiitivinen ajatteleminen ja valittaminen. Okei tunnustan valitan itsekkin ja varmasti jokainen, mutta se ainainen valittaminen, kun mikään ei koskaan ole hyvin eikä asioista voi puhua on erittäin ärsyttävää. Välillä voisi ajatella asioiden valoisia puolia esim. jos valkoiset sukat värjääntyy pesukoneessa punasiksi, voisi ajatella että  "jes ne valkoset sukat olikin tylsät, eikä nää edes ole pahat." Ja sitä paitsi kuka katsoo toisten sukkia :D

 Se että valitat aina kaikesta käy varmasti kaikkien hermoille. Itsekkin valitin tonne helmikuuhun asti paljon enemmän, mutta jotenkin se valittaminen väheni. Tajusin että valittamiseen kuluu turhaa energiaa ja se stressaa todella paljon. Ja kun ajattelee positiivisesti on paljon onnellisempi. Oon yrittänyt löytää jokaisesta asiasta myös jotain hyvää. Ja tulee myös mietittyä että miksi me täällä Suomessa missä meillä on kaikki suht hyvin valitetaan esimerkiksi että terveydenhuolto on huonoa, tai ruokaa ei ole tarpeeksi. Aika kliseeltä kuulostaa, mutta ajatelkaa niitä maita missä ei ole välttämättä koko terveydenhuoltoa tai edes puhdasta vettä!  Miten me voidaan valittaa, jos meillä on kuitenkin asiat hyvin! Ja meillä on mahdollisuus myös ilmaiseen kouluun! Joissakin maissa voi olla ettei perheessä ole välttämättä yhtään koulutettua ihmistä ja he tekevät kirjaimellisesti orjatyötä. Ja en ymmärrä miksi tietyistä asioista pitää valittaa aina, jos niiden eteen ei ole valmis mitään tekemään niin älä valita! :) Okei sorrun itsekkin tähän välillä, mutta sitä jälkeen päin tajuaa että aika tyhmää valittaa jos en tee asialle mitään. Tiedän lähipiiristäni yhden ihmisen joka valittaa aivan kaikesta, eikä ole edes valmis ottamaan vastuuta vaan laittaa kaikki muiden syyksi. Joillekkin vastuunottaminenkin tuntuu olevan todella haastavaa. Mitä muuta me valittamisella saadaan aikaan kuin keskustelua.  Koittakaapa joskus kun meinaatte alkaa valittamaan niin miettiä asioita positiiviseltakin kannalta. 

Todella rasittavaa on myös se että valitetaan jonkun toiminnasta muille, mutta ei voi kyseiselle ihmiselle sanoa päin naamaa että hei mua häiritsee kun sä teet näin. Ei siitä mitään tappelua tarvitse nostaa, asioista voi keskustella asiallisestikkin. Joo itse oon sortunut tähänkin, mutta nykyään oon alkanut sanomaan asioita suoraan tai edes vihjailemaan asiallisesti. Mutta kun sanoo asioista suoraan kannattaa vähän miettiä minkälaisia sammakoita sieltä suustaan päästää. Asiat voi sanoa ihan asiallisestikkin.

Haluaisinkin että mieitit nyt kuinka paljon sun päivästäsi kuluu valittamiseen? Mitä kaikkea olisit voinut saada aikaiseksi jos et olisi valittanut. Kuinka paljon kivempaa olisi jos ajattelisit positiivisesti niitä punaisia sukkia, etkä itke niiden perään viikkoja. 

Ja antakaa anteeksi jos teksti on epäselvää, mutta oon aamulla 6h sitten päässyt töistä enkä oo vielä nukkunut joten en käy ihan täysillä. : D

Vinkkinä kaikille: kokeilkaa edes positiivista ajattelua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti